Gør haven mere børnevenlig med en lækker trampolin

Der er mange måder at gøre haven mere indbydende for de yngre i familien. Det er en rigtig god ting at overveje, da det er sundt for børn og unge, hvis de får lov at komme ud i naturen og brænde noget energi af. En rigtig god måde at indbyde til leg i haven er med en trampolin. Disse fås i rigtig mange forskellige modeller, og hvilken der passer allerbedst til din familie er ikke nødvendigvis den samme som naboens.

Hvilken trampolin skal du have?

Det første der skal overvejes er, om trampolinen skal være den klassiske model, man kravler op på, eller om du skal have nedgravet en type i haven. Begge alternativer er super gode, og der er ikke noget, der er mere rigtigt end det andet.

Der er dog nogle spørgsmål, du bør overveje, før du kan vælge, hvilken trampolin der passer bedst. Er trampolinen udelukkende for sjovs skyld, eller har den til formål at træne dit barns sportsgren? Har du meget plads i haven, eller ønsker du ikke, at den fylder så meget? Og hvilken form skal den have? Her er der både firkantede, runde, ovale og andre former at vælge mellem. Den ene trampolin kan være ligeså god som den anden, såfremt det er den model, der passer jer.

En nedgravet model ser ud af mindre

Hvis du ikke er så meget til en stor, stående trampolin midt i haven, så er det måske værd at overveje en nedgravet model. Der er et større stykke arbejde forbundet med installationen af sådan en model, men efterfølgende er det rart at se stængerne forsvinde ned i jorden, og som forældre kan det også virke mere betryggende at se barnet hoppe tættere på jorden – også selvom der faktisk er lige langt ned til bunden.

Uanset om i vælger en nedgravet model eller en stående model, så er det en rigtig god idé at investere i et sikkerhedsnet. Det giver en ekstra sikkerhed for børnene, så de ikke pludselig hopper ud over kanten, hvilket kan gøre både ondt og lave skader, uanset om der er tale om den ene eller anden model.

Når først det nye stykke legetøj er installeret i haven, så er der indbudt til mange timers aktiv leg for børnene og for den sags skyld, kan de voksne også sagtens hygge med på trampolinen på en god sommerdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *