Grønt hus? Har du overvejet et passivhus?

Passivhuse (foto: ltm.dk)

Passivhuse (foto: ltm.dk)

Miljøet har aldrig været hottere. Der er meget snak ved frokostbordet om vindmøller på marken, solceller på taget og jordvarme i haven. Flere store virksomheder er begyndt at inkludere miljøet i deres overvejelser i forholdt til fremtidig produktion og justeringer i deres leverandørkæde.

Samtidig går politikerne tit forrest, når det kommer til miljøet, som er blevet en mærkesag for flere partier. Det er det blandt andet også, når det kommer til markedet for det private boligbyggeri.

Når man skal bygge nyt hus, er der mange muligheder. Også hvis man vil have miljøet med i sine overvejelser.
Når politiske partier og store og små virksomheder går op i miljøet, følger der også en del positiv PR omtale med, når man lufter planer om at passe på vores natur. For danskere med drømme om et miljøvenligt hus er det også en ekstra bonus at hente, som ikke kun hjælper naturen, men det kan også gå hen og hjælpe boligejeren rent økonomisk.

Et passivhus kan skabe balance i økonomien og i naturen

Et passivhus er en betegnelse for et miljøvenligt hus. Det kan have samme funktion som et lavenergihus, men der kan være forskel alligevel.
Konceptet med passivhuse kommer fra Tyskland og omfatter en del kriterier for isolering, vinduer og så videre.
Et passivhus har fået sit navn, fordi huset opvarmes af den passive varme, som i forvejen bliver skabt i huset. Varmen kommer blandt andet fra beboerne, når de laver mad, går i bad, bruger elektriske apparater eller tænder lyset.

Samtidig er huset også hjulpet på vej af solens varme. Passivhuse kan nemlig have en helt bestemt placering på boliggrunden i forhold til solen, få at man udnytter mest muligt af solens opvarmende stråler.

For at kunne kalde sit hus for et passivhus kan der være flere regler og kriterier, som skal overholdes. Disse kan også være forskellige fra et almindeligt lavenergihus og et normalt hus.

Find et smart passivhus hos LTM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *