Sådan bruger du din altan om vinteren

En altan er en god måde at få sol og frisk luft i vintertiden (foto minaltan.dk)

En altan er en god måde at få sol og frisk luft i vintertiden (foto minaltan.dk)

Åh ja i sommervarmen med en høj sol, der skinner på en strålende blå himmel, er der ikke noget bedre, end at smutte ud på altanen med en kold cola. Lige smække benene op og dase i en solstol. Gerne med en god bog også og simpelthen bare nyde varmen og slappe af. På samme måde kan der bruges timer på altanen med gode venner, masser af rødvin, grillmad og lange nætter i sommervarmen. Og døren til altanen står altid åben ind til lejligheden, så der kommer masser af frisk luft og lys ind. Vasketøj kan hænge og tørre på tørrestativet derude, og krydderurter, tomatplanter og farvestrålende blomster holder fest i urtepotteskjulerne.

Brug til altan – også om vinteren – husk blot den rette påklædning

Men ak ja, vinteren er for alvor kommet til Danmark, og nu er det slut med de åbne altandøre. I stedet for er vi nødt til at smække døren i og holde os indendørs med et varm tæppe over os, tykke uldsokker og en ordentlig kop brænd varm te, mens vi hoster og snotter os igennem vinteren.

Umiddelbart er det ikke så nemt at bruge altanen, der nogle gange er dækket af sne eller bare er alt for kold at bevæge sig ud på.

Men du kan faktisk sagtens benytte altanen også om vinteren. Det hele handler om den rette påklædning. På med vintertøjet, lav en termokande med skoldhed kaffe og sæt dig så ud på altanen en halvtimes tid og nyd de vage solstråler. Det er godt for dig, så du kan få d-vitamin, som mange af os mangler om vinteren. Det kan selvfølgelig være svært at nå derud, mens solen er oppe, hvis man er på job hele dagen. Men så må du sætte dig derud engang i weekenden.

Find en altan her: www.minaltan.dk

Læs mere om altaner:

Mange boliger i Århus har altaner

2 comments on “Sådan bruger du din altan om vinteren

  1. […] Sådan bruger du din altan om vinteren […]

  2. […] Sådan bruger du din altan om vinteren […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *