Et funkis typehus er danskerne nye favorit

Der er mange grunde til at kigge på et lavenergihus! (foto ltm.dk)

Der er mange grunde til at kigge på et lavenergihus! (foto ltm.dk)

I Danmark holder vi meget af det enkelte stringente og stilrene design. Både møbler, huse og køkken skal gerne være enkelte og have nogle solide rene linjer. I forvejen er danskerne ikke blandt de mest farverige mennesker på jorden. Hvor der i Sydeuropa, Syd- og Mellemamerika og Asien bliver brugt mange farver og vilde udsmykninger på huse og bygninger, så holder danskerne og resten af Skandinavien sig til en mere simpel stil, hvor der ikke er så mange detaljer, men fokus på de små enkelte ting og designet i sin helhed.

 

Funkis typehuse tager traditionen videre

Der har været flere perioder med Funkis i Danmark. I starten af i trediverene under anden verdenskrig kom denne enkelte og stilfaste byggestil og arkitektur op til Norden fra Frankrig og Tyskland. Før boede danskerne ofte i røde murstenshuse og lejlighedsejendomme inde i de større byer med skrå røde tegltage og hvide dannebrosvinduer, men inden 2. verdenskrig begyndte funkisstilen at snige sig ind på de danske byggeprojekter. Nu fik husene et andet udtryk. Taget blev fladt og det byggeprojekt som før havde indeholdt en plan for en murmestervilla i røde mursten blev erstattet med en halvanden etages bungalow med fladt tag, pudsede vægge og store rektangulære vinduespartier som nu skulle sidde vandret.

 

Find det perfekte hus til jeres behov

Der skete også noget med de lejlighedsejendomme, som før husede mange familier i en opgang. Nu blev der bygget boligblokke i betonelementer, der var hurtigere at bygge og mere solide. Dermed blev de nye boligblokke en del større end de tidligere lejlighedsejendomme. Boligblokkenes store grå betonoverflader passede godt ind i den enkelte funkisstil med dens rene linjer og rolige udtryk. I dag er der mange byggeselskaber og virksomheder, der tilbyder villaer og andre boligtyper i en stil, der tager udgangspunkt i de klassiske rene funkislinjer, og det er stadig en af de populære byggestile, som passer ind i den danske design- og møbelkultur.

One comment on “Et funkis typehus er danskerne nye favorit

  1. […] Et funkis typehus er danskerne nye favorit […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *