Et lavenergihus er en god deal for dig og miljøet

Der er mange grunde til at kigge på et lavenergihus! (foto ltm.dk)

Der er mange grunde til at kigge på et lavenergihus! (foto ltm.dk)

Miljø- og energibesparelser er begyndt at fylde mere i danskernes bevidsthed end nogensinde før, og tendensen er stigende. Mange bliver mere interesseret i at spare på energien. Ikke kun for deres egen pengepungs skyld, men også fordi det giver mening i forhold til miljøet og naturen.

Dette er man også begyndt at kunne mærke på boligmarkedet.

 

Når man kigge ud på markedet for nybyggeri, så er der kommet en type huse, som ikke kun giver dig frihed til at bestemme udseende og opdeling af huset, men samtidig kan spare dig for penge, når der skal betales el- og varmeregninger.

 

Med et lavenergihus får man et hus, som er designet til at holde energiforbruget nede, så man ikke bruger unødig strøm og varme. Der er mange elementer i et lavenergihus, som er med til at skabe den besparelse. Nogle handler om at bruge mindst mulig energi. Andre handler om at bruge energien mest effektivt.

 

Sådan virker et lavenergihus

 

Nogle af egenskaberne, der skaber effektiv brug af energien i et lavenergihus, er for eksempel dets vinduer. Disse er fremstillet, så mindst mulig varme kan slippe ud af dem, og der skal dermed ikke bruges så meget energi for at holde huset varmt.

 

Samtidig er vinduerne placeret steder i huset, hvor der kan komme mest mulig sollys ind i huset, og dermed er solen med til at varme huset op, så man ikke behøver at bruge energi på det.

 

Få mere ud af elregningen

Producenterne af hårde hvidevarer er også hoppet med på bølgen af energibesparende produkter, som både sparer på strømmen, og som samtidig er lavet af nogle materialer, som enten er genbrugt eller kan genbruges, og ikke forurener miljøet, når de skal skrottes eller genanvendes endnu en gang.

 

Man er begyndt at klassificere hårde hvidevarer på samme måde som huse og biler, ved at opdele dem i forskellige energiklasser. Disse bruger bogstaver til at indikere hvilke er mest energibesparende.

Hvis du vil se mere om lavenergihus

 

Læs også

Lavenergihuse gavner miljøet og din pengepung

Grønt hus? Har du overvejet et passivhus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *