Højstole – giver forældre mindre at bekymre sig om

Højstol i træ til brug ved spisebordet eller i køkknet (foto: traevarer.dk)

Højstol i træ til brug ved spisebordet eller i køkknet (foto: traevarer.dk)

Som forælder er det mere end normalt at bekymre sig om sit barn. Uanset hvilke omgivelser man befinder sig i, bør barnets sikkerhed være det primære hensyn at tage. Dette er også gældende, når det handler om at købe en stol til sit barn. Det siger måske sig selv at barnet ikke kan sidde på en normal stol, og derfor bliver man nødt til at investere i en højstol. Et af de mærker på højstole vi nok alle kender bedst, er Tripp Trapp højstolen. Denne blev opfundet i 1972 af den norske møbeldesigner Peter Opsvik.

 

Få alle med til bords

Stolen viste sig at være yderst funktionel og blev hurtig populær. Ideen med højstolen er, at den vokser med barnet. Det vil sige at stolens højde kan justeres så den passer perfekt til barnets proportioner. På den måde kan stolen altså hurtigt gå hen og blive af personlig værdig for ejermanden, hvilket flere måske kan huske fra barndommen. Som søskende havde man hver især sin højstol, og fik lov til at pynte den med et klistermærke af sit navn og andre ting. At stolen vokser sammen med pigen eller drengen, tillader den at være i barnets liv i længere tid. Så, når der ikke længere er brug for den, kan den stilles ned i kælderen og vente på den næste generation af børn, den skal vokse med.

 

Vær sikker i højden

I dag findes der mange forskellige slags højstole. Uanset om du overvejer den klassiske stol af træ eller den sammenklappelige letvægtsstol er det dog godt at vide, hvad man skal se efter. For eksempel er det smart at vælge en stol med en rem i sædet, der forhindrer barnet i at glide ud af stolen. Hvis du vælger en sammenklappelig stol, er det vigtigt at låsesystemet fungerer optimalt så stolen ikke klapper sammen i et ubevogtet tidspunkt. Fælles for de mange højstole vi har i dag er nemlig, at stabilitet og sikkerhed er i centrum.

 

Se det store udvalg af højstole her!

 

 

 Læs også:

Senge er husets bedste møbel

Vitrineskabe er det ideelle opbevaringsmøbel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *