Klassiske vitrineskabe giver hygge og stil til alle hjem

Opbevar de bedste ting i dit bedste skab (foto traevarer.dk)

Opbevar de bedste ting i dit bedste skab (foto traevarer.dk)

Der er uendeligt mange muligheder med vitrineskabe. De klassiske skabe er ofte i træ og med glasruder i dørene og er meget fine at have stående i ethvert rum. Du kan både finde vitrineskabe i genbrugsbutikker og købe dem helt fra ny, men i den fine klassiske stil, der tilføjer charme og stil dit hjem.

Her er samlet et par idéer til hvor og hvordan du kan bruge et vitrineskab:

 

Til service

Du kan bruge vitrineskabet helt klassisk til dit service. Stil skabet, der hvor du spiser og hav alt, hvad du skal bruge til at dække bord i skabet. Hvis du har en spisestue er det oplagt at have et par vitrineskabe til det finere service, der skal bruges, når I har gæster.

 

Til pynt

Stil skabet i stuen og brug det som udsmykning. Du kan både stille bøger i det og andre fine ting, som du gerne vil have gemt lidt af vejen. Vælg et skab med låger uden glas i bunden og brug det til eksempelvis spil og andre ting, der bare skal gemmes væk.

 

Historien bag vitrineskabe

Et klassisk vitrineskab er et skab som man ofte havde til at stå i stuen, køkkenet eller spisestuen. Her opbevarede man sit service, kande, skåle og eventuelt andre fine ting. Det smarte med vitrineskabene er, at de har glas i dørene, således man kan se ind til servicet. På den måde brugte man skabene til både at opbevare sine ting og samtidig også udstille sit service. Vitrineskabe er fra før 1800-tallet, hvor det fik en opblomstring. I den tid og før var det nemlig meget populært at samle smukke stel op ved at udstille dem, vise at man havde råd og penge til det.

 

Køb vitrineskabe på www.traevarer.dk.

 

Læs også

Et funkis typehus er danskerne nye favorit

Klassisk dansk design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *